Aankoop woning

Het wordt steeds gebruikelijker dat mensen zelf op zoek gaan naar een woning via het internet. Dit is begrijpelijk gezien het gemak van het internet en gezien de brede keuze. Bij het aankopen van een woning komt echter meer kijken. Het is een ingewikkeld proces waarbij zaken komen kijken die niet altijd zo vanzelfsprekend zijn. Het inschakelen van een professional kan dan gewenst zijn om tijd en geld te besparen.


Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kent de markt, kent het onderhandelingsproces en weet welke juridische en financiële zaken allemaal bij de aankoop van een woning komen kijken. Hieronder vindt u een samenvatting van wat de aankoopmakelaar voor u kan betekenen.


Bezichtigen

Zodra u een woning op het oog hebt, gaan wij samen met u en, in de meeste gevallen ook met de verkopende partij, de woning bezichtigen. Tijdens deze bezichtigingen worden alle aspecten van de woning in kaart gebracht. We beoordelen de bouwkundige staat, ligging (status van de VVE bij appartementen) courantheid en bestemmingsplan. Deze aspecten resulteren uiteindelijk in een getaxeerde waarde van de woning die de basis vormt voor de onderhandelingen.


Onderhandelingen

Wanneer u tevreden bent over de woning, brengen we namens u een bod uit. In dit bod beschrijven wij tevens de voorwaarden. Daarna volgen de onderhandelingen. Uiteraard proberen wij voor u een zo gunstig mogelijke prijs te realiseren, onder zo gunstig mogelijke voorwaarden.


Koopovereenkomst

De koopakte wordt opgemaakt zodra de koopovereenkomst gesloten is. In de meeste gevallen wordt deze opgemaakt door de verkopende partij, wij zullen deze dan ook nauwkeurig controleren om te zien of de gemaakte afspraken zijn opgenomen. Voordat de overdracht bij de notaris officieel wordt gemaakt, inspecteren we nogmaals de woning om te zien of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen.

Uiteraard gaat onze service na de aankoop nog gewoon door en kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.


Tarief
Voor een vast tarief van € 1.525,21 all in treden wij voor uw belangen op als NVM aankoopmakelaar.


Contact

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend onderstaand formulier invullen. Een aankoopmakelaar neemt dan contact met u op.